30 de ani Poli-Med-Anna

30 DE ANI POLI-MED-ANNA

Povestea Poli-Med-Anna a început acum 30 de ani, când Farmacia 89 din Ciumani a trecut 100% în proprietate privată. Este o poveste caldă, despre familie, credință și dorința de a face bine mai presus de toate, care se întinde, deocamdată, de-a lungul a două generații.

Farmacia a fost deschisă de Anna Csala, din dorința de a aduce mai aproape de oamenii din regiune tratamente și medicamente atât de necesare. Doamna Anna sau Nuși, cum o alintau cu drag pacienții ei, a fost mereu o fire întreprinzătoare. Harnică, exigentă dar cu un suflet de aur, a lucrat mereu pentru a ajuta comunitatea din care a făcut parte. La acea vreme oamenii din localitățile mai mici, neavând o farmacie locală, erau nevoiți să se deplaseze câteodată distanțe destul de mari pentru a face rost de medicamentele necesare. Mereu atentă la nevoile pacienților săi, doamna Nuși a făcut mereu tot posibilul ca medicamentele solicitate să se găsească pe polițele farmaciei și să fie disponibile celor care veneau la farmacie la orice oră și, în cazuri urgente, chiar din noapte.

Dragostea față de semeni, dorința de a ajuta și ambiția sunt calități pe care le-a transmis și fiicei sale, Melinda, care a luat-o pe urmele sale și a absolvit Facultatea de Farmacie din cadrul Universității de Medicină din Târgu Mureș, în anul 1996.

Remarcându-se încă din timpul studenției prin inteligență, ambiție și pasiune pentru domeniul farmaceutic, Melinda a fost invitată să aprofundeze studiile în cadrul unui doctorat. În acest cadru academic, a reușit să îmbine pasiunea pentru farmacolgie cu fascinația  pentru plantele medicinale și efectele benefice ale acestora, într-o teză de doctorat axată pe studiul unui preparat topic cu diclofenac creat după o rețetă proprie, în combinaţie cu uleiuri volatile.

Eficacitatea preparatului Diclofenac 2% a fost recunoscută printr-un patent național obținut pentru rețeta originală și a adus de-a lungul timpului alinare în viața a peste 50.000 de pacienți din toată țara.

De atunci, Melinda s-a concentrat pe inventarea unor formule cât mai eficiente, care să creeze sinergia perfectă între substanțele medicamentoase și extracte naturale pure, la un preț care să se potrivească cu portofelul clientului

Până în ziua de azi, încă patru rețete originale au fost patentate la nivel național și echipa construită de Melinda continuă să inoveze și să testeze formule noi.

Ducând mai departe tradiția Poli-Med-Anna, Melinda nu a făcut niciodată compromisuri în ceea ce privește calitatea. În același timp a acordat mereu o atenție deosebită modului în care sunt tratați oamenii care le trec pragul, asigurându-se că fiecare este servit cu empatia potrivită. Aceste valori au recomandat-o pentru exercitarea poziției de președintă a Colegiului Farmaciștilor Harghita, unde este în curs de îndeplinire al celui de-al  treilea mandat consecutiv.

Din dorința de a fi mai aproape de comunitatea în care activează, farmacia Poli-Med-Anna s-a extins în localitățile alăturate, prin adiția farmaciei Ambrosia din Suseni în 2017 și deschiderea unui nou punct de lucru în Joseni, în 2019.

Tot în anul 2019 a pornit farmacia online www.farmaciapolimedanna.ro, fiind primii din județul Harghita și numărându-se printre primii la nivel național care au distribuit produsele cu ajutorul mediului digital. Produsele Poli-Med-Anna aveau deja renume în toate colțurile țării. De-a lungul timpului tot mai mulți pacienți din alte zone și-au făcut drum până în centrul țării pentru a încerca faimosul ”Diclofenac de Ciumani”, astfel că pasul către comenzile digitale, în plus față de comenzile telefonice, a fost unul natural și bine primit.

Parte la fel de importantă a sufletului Poli-Med-Anna este Előd, soțul Melindei, care completează inventivitatea acesteia cu experiența sa antreprenorială. Împreună, au accesat fonduri puse la dispoziție de Uniunea Europeană și au construit în Gheorgheni un laborator modern, utilat cu aparatură de ultimă generație, care respectă standardele europene de bună practică

Producția preparatelor galenice va fi realizată exclusiv în această nouă locație, pentru a face față cererii crescânde pentru produsele proprii, și pentru a asigura fabricarea preparatelor în condiții de maximă siguranță și eficiență.

Poli-Med-Anna își dorește să fie aproape de clienți, să se îngrijească nu doar de sănătatea, ci și de bunăstarea lor. Astfel, pe lângă medicamente, aceasta oferă remedii botanice pentru o stare de bine, preparate din plante medicinale locale, precum și o gamă variată de cosmetice naturale

Pe partea de cosmetice și suplimente, farmacia Poli-Med-Anna este parteneră cu Officina Farmaceutica Italiana SPA, un producător farmaceutic de renume din Italia, cu o experiență de peste 70 de ani pe piața internațională. Cele două farmacii împart multe din valorile de bază, mai ales respectul față de clienți, standardele înalte de calitate pe care le respectă și prepararea formulelor bazată pe ingrediente de origine naturală, pură. Încrederea este reciprocă, Poli-Med-Anna fiind unic distribuitor al produselor OFI în România

Timp de două generații, Poli-Med-Anna a încercat să răspundă cât mai bine nevoilor clienților săi, având grijă de sănătatea lor și dorește să rămână alături de ei, susținând starea lor de bine prin credință, devotament și puterea naturii încă multe generații de acum încolo!