Ce este colagenul și care sunt beneficiile sale

CE ESTE COLAGENUL ȘI CARE SUNT BENEFICIILE SALE

Colagenul este cea mai abundentă proteină prezentă în corpul uman, reprezentând o treime din totalul acestora. Colagenul este produs în mod natural de organismul nostru, și asigură sănătatea și buna funcționare a întregului organism.

Colagenul joacă un rol foarte important în special în sănătatea pielii, a oaselor și a articulațiilor dar și a plămânilor, sistemului digestiv și circulator și a țesuturilor care protejează organele interne. 

Organismul uman produce în mod natural colagen, începând chiar din perioada embrionară, însă în jurul vârstei de 25 de ani producția de colagen începe să scadă cu 1-1,5% pe an.

Nivelul de colagen din organism este afectat și de nenumărați factori, care pot fi interni, precum modificările hormonale, perioada de graviditate și alăptarea, externi, precum poluarea și radicalii liberi sau factori de stil de viață precum fumatul, consumul excesiv de zaharuri, alimente procesate și alcool, expunerea neprotejată la razele ultraviolete, stresul și lipsa somnului.

Carența de colagen poate duce la apariția simptomelor precum piele ternă și lipsită de elasticitate, riduri, vergeturi, celulită, deteriorarea circulatiei periferice, reducerea tonusului muscular, diminuarea elasticității și mobilității articulațiilor, inflamarea sau chiar deformarea articulațiilor dar și slăbirea vederii, scăderea motilității tractului gastrointestinal și chiar a flexibilității plămânilor.

Suplimentele de colagen au devenit tot mai populare în ultimii ani iar studiile făcute pe acest subiect au devenit și ele tot mai numeroase. 

În principal sunt studiate efectele colagenului asupra sănătății și aspectului pielii, unghiilor și părului dar și cele care îmbunătățesc sănătatea sistemului osteoarticular prin creșterea rezistenței oaselor și scăderea inflamației și, prin urmare și a durerii, la nivelul articulațiilor.

După o anumită vârstă experții recomandă administrarea suplimentelor de colagen deoarece studiile arată că acestea pot stimula producția internă de colagen. Eficiența suplimentelor de colagen este îmbunătățită de un aport suplimentar de vitamine dintre care cele mai importante sunt vitaminele A, C si E, zincul și aminoacizii esențiali, în special lizina.

Colagenul, datorită moleculei sale mari, este greu de absorbit ca atare, de aceea suplimentele de colagen conțin colagen hidrolizat sau peptide de colagen pentru o mai bună eficacitate a produsului.

Suplimente de colagen se găsesc sub formă de pudră de colagen, capsule cu colagen sau sub formă lichidă, ca și colagen hidrolizat. Suplimentele de colagen sunt produse din variate surse animale însă cel mai apreciat este colagenul marin. Atât din punct de vedere etic cât și al eficienței și biodisponibilității, suplimentele cu colagen marin sunt cele mai performante.

În prezent există pe piață mai multe variante de suplimente cu colagen marin hidrolizat. Suplimentele cu colagen pulbere au un conținut de colagen marin 100%, fără alte vitamine și minerale adăugate și pot fi folosite în moduri foarte variate, adăugat la diverse băuturi și preparate.

Suplimentele cu colagen lichid, pe de altă parte, au o absorbție mult mai are în organism, fiind cel mai eficient tip de supliment de colagen. De cele mai multe ori, colagenul lichid conține pe lângă colagenul marin hidrolizat și acid hialuronic, vitamine, minerale și alte extracte extrem de benefice pentru absorbția și utilizarea lui de către organism. Acest supliment natural poate fi consumat ca atare sau diluat în apă, suc sau alte lichide.

În gama oferită de Poli-Med-Anna găsiți Colagen Marin Hidrolizat Lichid preparat în Italia, de Officina Farmaceutica Italiana, farmacie cu peste 70 de ani de experiență în producerea suplimentelor naturale.

Produsul are până la 5000 mg de colagen în doza zilnică, nu conține zahăr, deci este potrivit și persoanelor care suferă de diabet sau urmează o dietă low carb. Colagenul marin hidrolizat lichid nu conține nici gluten sau lactoză, are un gust plăcut de fructe de pădure și conține o serie de vitamine și minerale care îi cresc eficiența.

Produsul contine N-acetyl D-glucosamină implicată în sinteza de acid hialuronic care ajută la hidratarea pielii și scăderea durerii din articulații. Are o concentrație mare de vitamina C naturală, extrasă din fructe de acerola, care susține absorbția și producția internă de colagen, alături de vitamina A, vitamina D3 în forma organică, zinc, cupru, biotină, toate având un efect extraordinar în refacerea țesutului conjunctiv, în funcționarea optimă a sistemului osteoarticular și în regenerarea pielii, a părului și a unghiilor.

Descoperă toate produsele Poli-Med-Anna și vezi rezultate în cel mai scurt timp!