Fiecare tableta de Bio-Chrom contine 100 de micrograme de crom elementar. Cromul folosit la prepararea tabletei de Bio-Chrom este legat organic, ceea ce inseamna ca este legat de o drojdie si de amino-acizi naturali (drojdia de crom).
Astfel, produsul are o biodisponibilitate foarte ridicata in organism, asigurandu-se o absorbtie a acestuia de pana la 10 ori mai mare decat a altor surse de crom aprobate. Bio-Chrom contine o sursa organica patentata de crom, numita ChromoPrecise®, aceasta fiind o drojdie de crom realizata special pentru a oferi produsului o biodisponibilitate optima.
Aceasta sursa de crom este fabricata respectand cele mai riguroase reguli de control (standardul GMP care este folosit, de obicei, pentru fabricarea medicamentelor), pentru a se asigura si documenta calitatea excelenta a produsului si siguranta acestuia.
Cromul:
Cromul este un mineral esential care contribuie la metabolismul normal al carbohidratilor, lipidelor si proteinelor. Mai mult, cromul sustine procesele biologice implicate in mentinerea unor concentratii normale ale glucozei in sange. Cromul anorganic are, de obicei, o biodisponibilitate scazuta in organism. Eficienta unui supliment cu crom este data de gradul de absorbtie a acestuia in organism.
Rezerva de crom a corpului este de aproximativ 4-6 mg. Odata cu inaintarea in varsta, concentratia de crom din tesuturi poate scadea in mod semnificativ. Rontaitul necontrolat dintre mese si consumul alimentelor dulci pot oferi o relaxare temporara datorita ”aportului de zahar” care ne ofera energie imediata, dar efectul dispare rapid, lasandu-ne in aceeasi stare ca mai inainte.
Pe termen lung, astfel de pofte pentru alimentele dulci pot afecta in mod negativ greutatea corporala. Cu un produs ca Bio-Chrom putem ajuta corpul sa-si mentina nivelul normal al glucozei in sange si sa previna reaparitia acestor stari.
In mod obisnuit noi asociem notiunea de crom cu accesoriile cromate din bai sau de pe motociclete. Cromul folosit pentru fabricarea acestor obiecte (cromul industrial) nu face parte din biochimia umana. Organismul uman are nevoie de crom in asa-numita forma trivalenta. Trivalent inseamna ca este capabil sa formeze trei legaturi chimice cu alti atomi (cromul industrial este hexavalent).
Analize nutritionale facute in Scandinavia, Marea Britanie si America au aratat ca nivelul mediu de crom ingerat zilnic este de aproximativ 30-40 µg. EFSA (European Food Safety Authority) recomanda ca ingestia zilnica de crom sa fie de 40 µg, in timp ce WHO (World Health Organization) considera ca este sigura ingestia zilnica de crom pana la nivelul de 250 µg.

